*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Przedłużanie umowy
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  

Autor Wątek: Przedłużanie umowy  (Przeczytany 1075 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
LukaszX
Nowy

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.7

« : Luty 01, 2010, 19:54:24 pm »

Witam!

14 marca kończy mi się umowa. Chcę pozostać w Orange, ale ugrać coś więcej, niż proponują mi na Orange.pl. Interesują mnie 2 lata + Nokia E52 + abo 61 zł brutto (mega max ewentualnie: 107 zł).

Kilka dni temu dzwoniła konsultantka i proponowała mi 24 miesiące bez telefonu + coś koło 500 minut za ~~ 75 zł brutto. Odrzuciłem, bo zależy mi na telefonie.

Aktualnie na Orange proponują mi (przy abo 61 zł/24 m): 200 minut + telefon za 242,78 zł.

Średnia moich rachunków oscyluje wokół 80-110 zł.

W jaki sposób rozegrać sprawę? Czy jest możliwe ugrać coś więcej? Czy przypadki pójścia na żywioł i wysłania faksem/zaniesienia do salonu przed końcem deklaracji rezygnacji coś dają? Stosował ktoś tę metodę?

Będę wdzięczny za jakiekolwiek konstruktywne opinie.

Pozdrawiam,
Łukasz
hsurim
Doświadczony
*

Linux (Ubuntu)
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odpowiedz #1 : Luty 01, 2010, 20:41:35 pm »

Nie spiesz się - to po pierwsze - bo warunki promocji nie mają raczej tendencji zniżkowej.
Już kilkakrotnie to zauważyłem, iż warunki proponowane przez konsultantów dzwoniących (do klienta) nie są rewelacyjne - chyba liczą na wygodnictwo klientów.
Jako, że masz jeszcze trochę czasu, przejdź się do jakiegoś salonu za ok. 2-3 tygodnie i zapytaj.
Potem jeszcze za kolejne 2-3 tyg. - będziesz miał porównanie składanych Ci ofert.

Podczas 'negocjacji', możesz np. próbować podeprze się konkurencją w postaci PLAY.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2010, 20:43:30 pm wysłane przez hsurim » Zapisane

LukaszX
Nowy

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2010, 21:12:20 pm »

Nie spiesz się - to po pierwsze - bo warunki promocji nie mają raczej tendencji zniżkowej.
Już kilkakrotnie to zauważyłem, iż warunki proponowane przez konsultantów dzwoniących (do klienta) nie są rewelacyjne - chyba liczą na wygodnictwo klientów.
Jako, że masz jeszcze trochę czasu, przejdź się do jakiegoś salonu za ok. 2-3 tygodnie i zapytaj.
Potem jeszcze za kolejne 2-3 tyg. - będziesz miał porównanie składanych Ci ofert.

Podczas 'negocjacji', możesz np. próbować podeprze się konkurencją w postaci PLAY.

Dzięki za odpowiedź.
Konsultantka wyraźnie prosiła o potwierdzenie, że rezygnuję z tamtej oferty (500 darmowych bez tel/24m). Ja zrezygnowałem.

Co do pójścia do salonu:

Czy jest różnica pomiędzy rozmową w salonie a z BOKiem?
I druga rzecz - z tym czekaniem to chyba średnio, skoro aby rozwiązać muszę wypowiedzieć 1 miesiąc przed końcem.
hsurim
Doświadczony
*

Linux (Ubuntu)
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2010, 21:19:05 pm »

Widzisz ... jest niejako konflikt interesów - oni chcą 'wydoić' klienta a klient 'wydoić' operatora.
Osobiście preferuję salon - masz dodatkowo kontakt wzrokowy a to (chyba) dużo.
Inaczej (konkretniej)  też się prowadzi taką rozmowę.
Jak natkniesz się na sympatyczna babeczkę, to jeszcze dodatkowy plus.  Duży uśmiech

LukaszX
Nowy

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odpowiedz #4 : Luty 07, 2010, 22:42:37 pm »

Witam.

Jestem już po przedłużeniu umowy w salonie, dostałem 50 zł zniżki na E52. Telefonik wypas:)
Xenomorph
Pracownik Orange
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odpowiedz #5 : Luty 08, 2010, 19:41:36 pm »

Z pierwszego posta wynika, że oferta biznesowa, więc dziwię się, że nikt nie zaproponował rabatu, bo na 100% był dostępny Uśmiech
Trochę na wyrost, bo akurat nowa oferta pojawi się w przyszłym tygodniu Uśmiech

Co do telefonu - zaiste dobry wybór.

Biznes - OKB
Data Aparaty / *800 / HLR / WLR czasami Mrugnięcie
ngoht
Często wpada
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odpowiedz #6 : Luty 19, 2010, 00:52:42 am »

Aktualnie na Orange proponują mi (przy abo 61 zł/24 m): 200 minut + telefon za 242,78 zł.
Eeee, to coś się nie postarali, ponieważ dali Ci tylko cięte stawki, ale rozumiem, że to było na Orange.pl, a nie przez BOK? Jeżeli przez BOK to dziwne, że nie zaproponowali rabatu...

W każdym bądź razie życzymy przyjemnego korzystania z Naszych usług. Chichot

Xenomorph
Pracownik Orange
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odpowiedz #7 : Luty 20, 2010, 10:10:34 am »

Nie zawsze rabat jest dostępny Uśmiech

Biznes - OKB
Data Aparaty / *800 / HLR / WLR czasami Mrugnięcie
ngoht
Często wpada
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odpowiedz #8 : Luty 24, 2010, 00:45:42 am »

Przy rachunkach min. 80-110 zł. na bank jest dostępny przynajmniej 50złotowy rabat. Mrugnięcie Z tego co zauważyłem, salony partnerskie przedłużają umowę zazwyczaj na 1-2 lvl.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 00:48:30 am wysłane przez ngoht » Zapisane

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

*Reklama

Ustka noclegi | weekend dla dwojga | przetargi budowlane | Ustka wynajem kwater | media portal | taxi Wrocław | Opony odzież rowerowa tanie zdjęcia
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Orange™ jest zastrzeżonym znakiem i jest własnością firmy Polska Telefonia Komórkowa Centertel sp. z o.o.
Kontakt z administratorem forum: admin(no-spam)forumorange.net

lo-version forum Sitemap
Strona wygenerowana w 0.087 sekund z 23 zapytaniami.