*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Gadu-Gadu w komórkach Orange!
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  

Autor Wątek: Gadu-Gadu w komórkach Orange!  (Przeczytany 2665 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mr Unknown
Początkujący
*

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6

« : Styczeń 29, 2010, 16:35:01 pm »

Komórkowa sieć Orange będzie kolejnym operatorem komórkowym, który zaoferuje swoim klientom usługę Gadu-Gadu w telefonie. Od dawna specjalne Gadu-Gadu dostępne jest w ofercie sieci Era i Plus.

Usługa mobilnego Gadu-Gadu w Orange dostępna będzie od piątku - 29 stycznia 2010 roku. Skorzystać z niej będą mogli wszyscy użytkownicy telefonów pomarańczowego operatora bez względu na posiadaną ofertę (abonamentową, mix czy pre-paid).

- Wystarczy pobrać aplikację na komórkę, wysyłając bezpłatnego SMS-a o treści GG na numer 8075, a następnie kliknąć na otrzymany w SMS-ie zwrotnym link i to wszystko - informuje rzecznik sieci
Orange.

Przez 14 dni od pobrania aplikacji, można z niej korzystać za darmo. Następnie użytkownik będzie miał do wyboru dwie opcje subskrypcji: tydzień za 1,22 zł brutto lub miesiąc za 4,88 zł brutto. Co ważne klient nie ponosi dodatkowych opłat za transmisję danych przy korzystaniu z aplikacji - wszystko zawiera się w opłacie.

Korzystanie z GG w Orange wymaga telefonu wyposażonego w aplikację Java MIDP 2.0. Usługa została przetestowana na następujących modelach telefonów: Samsung C3050, Samsung Avilla, LG KP501, LG KU9901, Nokia 6300, Nokia 6210, Nokia 2730, Nokia 2680, Sony Ericsson SE W 595.

Przypomnijmy, że oferta
dotyczy jedynie aplikacji Gadu-Gadu przygotowanej specjalnie dla Orange, którą można pobrać w opisany wyżej sposób. Tylko korzystając z niej użytkownik nie jest obciążany za transmisję danych. Podobne specjalne wersje Gadu-Gadu dla swoich użytkowników posiadają w swojej ofercie sieci Era i Plus. W sieci Play dostępny jest PlayGG, ale w tym przypadku użytkownik dodatkowo obciążany jest za przesyłanie danych zgodnie z cennikiem.

media2.pl

Planeta Łódź 104,5 MHz
emarcin
Początkujący
*

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odpowiedz #1 : Styczeń 29, 2010, 17:01:46 pm »

http://www.forumorange.net/index.php/topic,2930.0/topicseen.html   Z politowaniem
Mr Unknown
Początkujący
*

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6

« Odpowiedz #2 : Styczeń 29, 2010, 17:04:07 pm »

No nie zauważyłem. No to temat można usunąć:)

Planeta Łódź 104,5 MHz
haker69
Podglądacz
*

Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odpowiedz #3 : Styczeń 31, 2010, 12:55:53 pm »

Wysłałem SMSa, dostałem linka do pobrania i nic...

Rozwiązaniem okazało się ściągnięcie GG przez przeglądarkę internetową i przerzucenie go do telefonu za pomocą kabelka USB...

Teraz gdy chcę uruchomić aplikację, zatrzymuje się ona na 8 procentach i wywala informację, że istnieje błąd połączenia z internetem... Co jest nie tak? Mój telefon to nokia 6300.
grabowkers
Często wpada
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.3

« Odpowiedz #4 : Styczeń 31, 2010, 14:12:52 pm »

Musisz użyć połączenia WAP. Jeśli nie masz ich w telefonie to ściągnij je z www.ustaw.orange.pl

haker69
Podglądacz
*

Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2010, 21:52:57 pm »

Użyłem Konfiguracji WAP po GPRS ze strony www.ustaw.orange.pl i nadal jest ten sam błąd...
kuubczan
Czasem wpada
*

Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odpowiedz #6 : Styczeń 31, 2010, 22:32:26 pm »

Musisz ustawić punkt dostępu. To jest chyba menu>ustawienia>konfiguracja>własna konfiguracja>stwórz nowy, nośnik danych - dane pakietowe - I jako hasło, login i punkt dostępu wpisz: internet , po wszystkim uaktywnij ten punkt dostępu. Daj znać jak nie będzie działało to pomyślilmy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2010, 22:40:12 pm wysłane przez kuubczan » Zapisane
piotrekkk
Obeznany
*

Windows Vista
Browser:
Chrome 4.0.249

« Odpowiedz #7 : Styczeń 31, 2010, 22:41:13 pm »

Wysłałem SMSa, dostałem linka do pobrania i nic...

Rozwiązaniem okazało się ściągnięcie GG przez przeglądarkę internetową i przerzucenie go do telefonu za pomocą kabelka USB...

Teraz gdy chcę uruchomić aplikację, zatrzymuje się ona na 8 procentach i wywala informację, że istnieje błąd połączenia z internetem... Co jest nie tak? Mój telefon to nokia 6300.

skonfiguruj internet a nie wap po gprs, potem masz w telefonie jakies ustawienia aplikacji w javie, wybierz internet
haker69
Podglądacz
*

Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odpowiedz #8 : Luty 06, 2010, 22:44:02 pm »

Próbowałem wszelakich konfiguracji przez was przedstawionych i lipa... Być może te GG nie jest jeszcze dopracowane, bo Orange zawiesiło tę usługę...
Mr Unknown
Początkujący
*

Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.2

« Odpowiedz #9 : Luty 07, 2010, 13:17:24 pm »

Tak to jest gdy się nie ma fabrycznie wgranej konfiguracji danego operatora.

Planeta Łódź 104,5 MHz
haker69
Podglądacz
*

Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.7

« Odpowiedz #10 : Luty 07, 2010, 16:35:31 pm »

Właśnie że mam wgraną konfigurację fabryczną... Mam POPa, a sam telefon był kupiony w Orange na przedłużenie umowy...
Xenomorph
Pracownik Orange
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odpowiedz #11 : Luty 08, 2010, 19:36:09 pm »

Panowie na dzień dzisiejszy usługa jest zawieszona - także ma prawo nie działać.

Biznes - OKB
Data Aparaty / *800 / HLR / WLR czasami Mrugnięcie
grabowkers
Często wpada
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.3

« Odpowiedz #12 : Luty 14, 2010, 09:31:35 am »

W piątek dostałem SMSa,  że bezpłatny okres próbny dobiegł końca i usługa jest niedostępna oraz że poinformują mnie jak będzie działać. Mimo to GG nadal działa i kasy nie pobiera. Fajnie że dalej jest za free, ale o co tu chodzi?

krzysiek20620
Nowy

Windows Vista
Browser:
Internet Explorer 8.0

« Odpowiedz #13 : Marzec 15, 2010, 16:02:30 pm »

a u mnie dwa tyg minely , sms nie dostałem, ale gg nie dziala
pojawia sie komunikat usługa nie aktywna ..... czy chcesz aktywowac ,
jednak po wbraniu opcji TAK nastepnym komunikatem jest : USŁUGA NIEDSTĘPNA!!!!!
Xenomorph
Pracownik Orange
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odpowiedz #14 : Marzec 16, 2010, 00:18:52 am »

W dalszym ciągu usługa jest nieaktywna - będzie informacja z biuletynu o zmianach - wówczas nastąpi aktywacja usługi.

Biznes - OKB
Data Aparaty / *800 / HLR / WLR czasami Mrugnięcie

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

*Reklama

Ustka noclegi | weekend dla dwojga | przetargi budowlane | Ustka wynajem kwater | media portal | taxi Wrocław | Opony odzież rowerowa tanie zdjęcia
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Orange™ jest zastrzeżonym znakiem i jest własnością firmy Polska Telefonia Komórkowa Centertel sp. z o.o.
Kontakt z administratorem forum: admin(no-spam)forumorange.net

lo-version forum Sitemap
Strona wygenerowana w 0.091 sekund z 22 zapytaniami.