*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Dla odmiany - pochwała
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  

Autor Wątek: Dla odmiany - pochwała  (Przeczytany 1437 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
michniknieadam
Nowy

Mac OS X
Browser:
Firefox 3.5.3

« : Grudzień 02, 2009, 22:51:27 pm »

Witam,
w przypływie euforii, która nastąpiła po ostatecznych (mam nadzieję) negocjacjach z Orange postanowiłem napisać parę dobrych słów o pomarańczowym operatorze. Targowanie się z nim, trwało prawie dwa miesiące. Podczas tego czasu, dwukrotnie nie podpisałem przedstawionej umowy. Za pierwszym razem treść umowy nie zgadzała się z tą, którą przedstawiła mi konsultantka, najprawdopodobniej zatrudniona w firmie wynajętej przez Orange do pozyskiwania klientów. Dopuściła się jawnego oszustwa, proponując mi usługę widmo - obniżenie ceny za połączenie do wszystkich w mixie na 43gr. Za drugim razem nawalił kurier, lecz dość o tym, miałem pisać miłe rzeczy pod adresem pomarańczy. Otóż zadzwoniła do mnie dzisiaj ponownie konsultantka z działu propozycja, oto co bez specjalnych targów otrzymałem od niej w mixie 55zł:

- utrzymanie dotychczasowych usług (specjalny pakiet złotówek 80zł do wszystkich, 3 prezenty: 180min weekendy do orange i stacjonarne, obniżenie połączenia do Orange w ramach abonamentu do 40gr oraz pakiet 400 esemesów do sieci)

- w zamian za rezygnację z dotychczasowego pakietu 30 minut do wszystkich otrzymałem usługę tylko sim, czyli dodatkowe 55zł na CAŁY okres trwania umowy. (do tej pory kilkunastu różnych konsultantów ( z BOKU, propozycji, salonu) twierdziło, że nie ma takiej możliwości bym dostał podwojenie kwoty abonamentu przy umowie 12miesięcznej.

- dodatkowo mam do wyboru jedną z trzech usług: kolejne 55zł na okres 6mcy, 90min wzrastające o dodatkowe 5min co miesiąc do sumy 120minut na wykorzystanie w sieci, lub 1000minut na numer stacjonarny lub Orange.

- cena minuty po wyczerpaniu abonamentu, została kolejny raz obniżona i wynosi 53gr.

Podsumowując, nie jest prawdą, lansowana min. przed admina tego forum, postawa naszego wspólnego operatora wobec przeważającej części jego użytkowników, którzy generują dochód od stówy w dół. Jak widać Orange potrafi zadbać nie tylko o klientów biznesowych, czy z najwyższym abonamentem. Nie jest też prawdą, że pomarańcza nie dba o stałych klientów, chłepcąc moje Ego, konsultantka nie raz powtarzała, że ze względu na to, że jestem stałym, długoletnim  klientem bla,bla,bla. O to chodzi, po takiej rozmowie mam mieć iluzję, że jestem naprawdę wyjątkowym i cenionym konsumentem.
Za 55zł w mixie otrzymałem 195zł na rozmowy do wszystkich co równa się prawie 6h. plus sporo godzin wewnątrz sieci i na stacjonarne i praktycznie darmowe esemesy do Orange. Ciekawe, który operator dopieściłby mnie w ten sposób.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników i życzę równie pozytywnych, jak moje,  kontaktów z Orange.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 22:57:58 pm wysłane przez michniknieadam » Zapisane
BlueMan
Administrator
*

Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.5

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzień 03, 2009, 00:11:59 am »

Bardzo dobrze, że w końcu ktoś napisał coś pozytywnego o Orange Uśmiech
A na pewno takie sytuacje się zdarzają - równie często jak te negatywne.

Dzięki! Uśmiech
Gratuluję też takiej "utargowanej" oferty.

Taryfa prywatna: 26 zł/miesiąc, w tym: 2000 min do Orange i Stacjonarne, 600SMS/120MMS, 29gr/min rozmowy.
Czego chcieć więcej? Uśmiech

osób czytało mój podpis xD
hsurim
Doświadczony
*

Linux (Ubuntu)
Browser:
Firefox 3.0.15

« Odpowiedz #2 : Grudzień 03, 2009, 09:54:36 am »

Bardzo dobrze, że w końcu (...)
Jeśli "w końcu" ktoś napisał coś pozytywnego, to wcale a wcale to nie oznacza, że pozytywy są na równi z częstymi negatywami.
Jeśli operator wywiązuje się w 100% z umowy, to ... cóż w tym takiego 'nadzwyczajnego' ?
('moim' psim obowiązkiem jest płacić a jego (operatora) psim obowiązkiem wywiązywać się z umowy)
Oczywiście są sytuacje godne podkreślenia (pochwały), ale czy jest ich aż tyle, aby można było powiedzieć, że są  "równie częste jak te negatywne" ?
W żadnym wypadku !

michniknieadam
Nowy

Mac OS X
Browser:
Firefox 3.5.3

« Odpowiedz #3 : Grudzień 03, 2009, 13:08:18 pm »

Jestem już siedem lat z Orange i nie było nigdy jakiejś sytuacji skrajnej. Mogę potwierdzić, dość często stawiany zarzut, nieaktywnych otrzymanych usług lub prezentów. Bodajże dwa lata temu nie włączono mi 180minut na stacjonarne i weekendy. Zorientowałem się po ok 3mcach. Kilka telefonów pospieszających do BOK, rozmowa stanowcza lecz kulturalna, rzeczowe argumenty a nie roszczeniowa postawa i do tygodnia minuty zostały włączone. Jako rekompensatę otrzymałem przelicznik 3*180minut na złotówki do wykorzystania kiedy chcę i do wszystkich operatorów. Konsultantka spytała do kiedy chciałbym je zużyć i ustaliła 3 miesięczny termin. Należy pamiętać, że po drugiej stronie też jest człowiek a nie maszyna. Szczerze to chciałbym, żeby częściej zapominano mi aktywować przyznane usługi lub prezenty, jeżeli miałbym dostawać taką rekompensatę:)
Co do wywiązywania się na 100% z obowiązków operatora , w moim przypadku podczas negocjacji otrzymałem więcej niż owe 100%. Fakt, nie dostałem tego od razu, odbyłem kilkanaście rozmów przez ok. dwa miesiące ale jak widać opłaciło się.
frodo1979
Nowy

Windows Vista
Browser:
Internet Explorer 8.0

« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2009, 15:01:10 pm »

To i ja się dołącze do pochwał.Wczoraj dzwoniła do mnie miła pani z BOK i zaproponowała mi przedłużenie umowy na warunkach:
abo 55 zł - 187 min do wszystkich na cały okres trwania umowy
3 standardowe prezenty  24 miesiące
LG KU990I Viewty za 1
29 gr za min rozmowy po skończeniu min
Albo :
Abo 55 zł 237 min do wszystkich
3 standardowe prezenty
29 gr za min rozmowy po skończeniu minut
bez telefonu
Rozmowa trwałą prawie godzinę i Pani była bardzo miła i rzeczowo odpowiadała na każde pytanie.PO PROSTU SUPER
POCHWAŁA !!!!!!!
P.S. oczywiście zostaję w orange Uśmiech
Grozer93
Początkujący
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.5

« Odpowiedz #5 : Styczeń 09, 2010, 21:52:01 pm »

Dla mnie Orange to i tak więcej wad niz pozytywów.
matrax
Początkujący
*

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odpowiedz #6 : Styczeń 09, 2010, 22:18:19 pm »

Dla mnie Orange to i tak więcej wad niz pozytywów.

Proponuję uzasadnić swoją wypowiedź a nie bezpodstawnie rzucać nic nie znaczącymi sloganami. Prowokacja marna. Jak widac na tym forum jest bardzo wielu użytkowników zadowolonych i chwalących sobie poziom usług w Orange. Sam jestem tego przykładem.
hsurim
Doświadczony
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 10, 2010, 12:38:02 pm »

(....)
 tym forum jest bardzo wielu użytkowników zadowolonych i chwalących sobie poziom usług w Orange.
(...)
Myślę, że większość z tych 'zadowolonych', to jest po prostu  mało wymagająca - wystarcza im, że  telefon 'jakotako' działa.

Grozer93
Początkujący
*

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.5

« Odpowiedz #8 : Styczeń 10, 2010, 15:42:04 pm »

Po pierwsze sprawa z netem po drugie w Orange mają niezły bałagan co innego mówią w salonie co innego na stronie ,a co innego w BOKu
hsurim
Doświadczony
*

Linux (Ubuntu)
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odpowiedz #9 : Luty 05, 2010, 17:08:49 pm »

Co? hm ... czy ktoś może wie, co się stało (dzieje) z BOK-iem ?
Ostatnio wysypało mi się kilka spraw i za każdym razem, sami z siebie i to doprawdy błyskawicznie (bez mojego 'popędzania') kontaktowali się ze mną z powiadomieniem i zapytaniem, co już zrobili, co za chwilkę maja zamiar uczynić i czy jeszcze w czymś mogą pomóc  (??)
Nooormalnie, jakbym był nie w Idei ...  Chichot

BlueMan
Administrator
*

Windows 7
Browser:
Chrome 4.0.249

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Luty 05, 2010, 21:58:04 pm »

Nooormalnie, jakbym był nie w Idei
Bo jesteś w Orange ;]

Dziwna sprawa z tym BOK - ja bym to zgłosił im dzownią/pisząć do nich. Tak nie może być! xD

Taryfa prywatna: 26 zł/miesiąc, w tym: 2000 min do Orange i Stacjonarne, 600SMS/120MMS, 29gr/min rozmowy.

maxx
Podglądacz
*

Windows XP
Browser:
Internet Explorer 7.0

« Odpowiedz #11 : Luty 20, 2010, 21:09:13 pm »

to ja też napisze pochwałe na temat "orange' po nacięciu mnie przez firme "pbc-w organizacji z krakowa " i po złożeniu reklamacji w "orange" oczywiście pozytywnie rozpatrzonej nie ukrywam że przez osiem lat nie miałem żadnych problemów z tym operatorem . pełny szacun dla sieci "ptk-centertel" szkoda tylko ża się biorą za współprace z takimi oszóstami jak "pbc w organizacji'
BlueMan
Administrator
*

Windows 7
Browser:
Chrome 4.0.249

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Luty 20, 2010, 22:19:00 pm »

To działa chyba na odwrót - oszuści chcą podejmować współpracę z Orange.
Orange chyba jako tako nie weryfikuje tych "firm".

maxx
Podglądacz
*

Windows XP
Browser:
Internet Explorer 7.0

« Odpowiedz #13 : Luty 22, 2010, 09:46:10 am »

tak chyba jest a później wypowiada się tutaj na forum taki "chyba pracownik orange" z firmy pokroju "pbc" i pisze że trzeba czytać umowe ale on nie pomyśli że natnie jednego,drugiego i ludzie stracą zaufanie do "orange" i będzie wciskał umowy żul;om a nie klientom orange

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

*Reklama

Ustka noclegi | weekend dla dwojga | przetargi budowlane | Ustka wynajem kwater | media portal | taxi Wrocław | Opony odzież rowerowa tanie zdjęcia
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Orange™ jest zastrzeżonym znakiem i jest własnością firmy Polska Telefonia Komórkowa Centertel sp. z o.o.
Kontakt z administratorem forum: admin(no-spam)forumorange.net

lo-version forum Sitemap
Strona wygenerowana w 0.107 sekund z 22 zapytaniami.